söndag 29 november 2009

Hemma gjorda Bacon Burgare


Vad blir det för mat?

Bacon Burgare





Eftersom det är 1 Advent i dag så har jag tänkt att bjuda Linda på en midag som jag sj ska laga till det ska bli en lättmidag att äta men jävligt gott .Det ska bli hemma gjorda Bacon Burgare med rostade (klyfft potatis i ugnen)
Att tilla dessa burgare kan en barnunge klara av till & med *s*
Hemmagjord baconburgare
Någon som kan laga mat sedan är jävligt rolig är per Moberg som har ett program som heter vad blir det för mat som jag sällan missar som även bjuder på sig sjäv .

Ingredienser
600 g nöt- eller blandfärs
3-5 krm salt
2 krm svartpeppar, nymalen
1 ägg
olja och smör till stekning
4 skivor lagrad herrgårdsost
8 skivor bacon
4 grova hamburgerbröd
2 tomater, i skivor
2 hela saltgurkor, i bitar
1 silverlök, i tunna skivor
4 salladsblad


Dressing:
1/2 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
1 msk citronsaft, pressad
salt
svartpeppar

------------------------------------------

Tillagning
Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.

Lägg färsen i en bunke. Arbeta in salt, peppar och ägg. Dela upp färsen i 4 delar. Rulla ihop varje del till en boll och platta ut till biffar. Stek hamburgarna i lite olja och smör i en stekpanna. Lägg över på en ugnsplåt och stek färdigt i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Lägg på ostskivorna när cirka 2 minuter återstår.

Knaperstek baconet i stekpannan och låt fettet rinna av.

Lägg burgarna mellan bröden med dressing, grönsaker och bacon.

1 kommentar:

  1. Åhh, vad mumsigt det låter.. Hoppas att du får en fin 1:e advent *kram*

    SvaraRadera